fbpx

Milliardgæld til danske virksomheder rammer snart – og den er ikke lille

Coronakrisen har været dyr for danske virksomheder, og de skubber en meget stor gæld foran sig. Nye tal fra Skatteministreret viser at danske virksomheder skylder 28,9 mia. kr. i statslige lån.

Danske virksomheder skal snart tilbagebetale over 20 mia. kr. for momslån

Første betalingsfrist ligger allerede d. 1. november 2021, hvor der skal tilbagebetales 7,4 mia. kr. i momslån til staten. 3 måneder senere ligger næste betalingsfrist på 13,4 mia. kr. i momslån.

Dette er en stor gæld til det offentlige, og det faktiske beløb som skal tilbagebetales er endnu højere. Lånebeløbet på 28,9 mia. kr. omfatter blot 6 ud af i alt 9 ordninger, hvilket betyder, at det pågældende beløb fortsat vil stige imens de resterende ordninger opgøres.

De omfattende lån er gået til virksomheder under coronakrisen, som har haft problemer med at betale skat, moms og arbejdsmarkedsbidrag. Derfor etablerede staten rentefrie lån til hjælp for virksomheder med betalingsvanskeligheder. Lån som snart skal tilbagebetales.

Her står det uklart hvor mange virksomheder, der rent faktisk kan tilbagebetale momslånet ved den første frist i november. Chefkonsulent, Henrik Boye Hansen fra BDO, udtrykker dog ingen tvivl om, at der er virksomheder som kommer i betalingsproblemer med de kommende betalingsfrister.

Det forventes derfor, at der opstår et stort finansieringsbehov og her er det oplagt, at bankerne træder til. Direktør i Finanstilsynet, Jesper Berg, vurderer, at bankerne gerne vil være en del af løsningen på den store gæld til det offentlige, men udtrykker også sin bekymring omkring, hvor stor en del af dette behov, der kan dækkes af bankerne. Det vil tiden jo vise.

Et alternativ til banken i denne sammenhæng, vil være at hente finansiering via Exact Lending, der er et godt alternativ til banken

Vi tilbyder en nem og fleksibel lånestrukturering, med lånestørrelse helt ned til 200.000 kr. og med løbetider på 6-60 mdr. Vi strukturerer lån via vores førende handelsplatform under markedskonforme vilkår.

Udfyld en uforpligtende låneansøgning her.

Hvis du har spørgsmål, så er du velkommen til at kontakte os.

Exact Lending

+ 45 70 22 87 77
info@exactinvest.dk

Leave a Reply