fbpx

Crowdlending – få din virksomhed til at blomstre

Hvad er Crowdlending?

Crowdlending er et princip, hvor en låntager låner penge af en folkemængde (crowden). Det er i Danmark tilgængeligt for virksomheder, der eksempelvis ønsker hjælp til finansiering af projekter, vækst eller midlertidig finansiering af ordrer, cash flow eller lignende. Det er også tilgængeligt for diverse foreninger til hel- eller delfinansiering af projekter.

Crowdlending finder sted ved at virksomheder søger om et lån, der så bliver finansieret af en gruppe private og institutionelle investorer, der via individuelle bud forsøger at opnå fuld finansiering på det forespurgte lånebehov. Crowdlending, som også kaldes Peer-to-peer lending, er noget som har eksisteret i årtier. Har du lånt penge til en ven eller et familiemedlem, har du selv været en del af denne proces. Der er også flere eksempler på lokalsamfund, der er gået sammen om at finansiere projekter til gavn for hele byen.

Udover at være med til at skabe vækst, er Crowdlending også en metode, hvor begge parter opnår berigelse. I dag kommer Crowdlending i et mere digitalt format, hvor der eksisterer større platforme, der formidler disse lån. Her bliver låntager og långiver nemt og fleksibelt matchet over online markedspladser, som både fremmer investeringer og lån. Dette hjælper også med muligheden for alternativ finansiering til virksomheder, såfremt de mangler kapital til yderligere vækst, projekter eller investeringer.

Støt dansk vækst og lokale virksomheder

Crowdlending er et velkendt princip, som i stigende grad er ved at vinde frem i Danmark. Det betyder også at danske virksomheder bliver bedre stillet, da de har flere muligheder for optagelse af lån – det er altså ikke blot bankerne som står til rådighed længere.

Små og mellemstore virksomheder kan have svært ved at leve op til de mange og meget specifikke krav, som bankerne skal stille overfor låntager, for at de kan leve op til Finanstilsynets krav.

Her hjælper de digitale platforme virksomhederne med at optage lån, som bankerne har sværere ved at være med på. Dette er altså en stor hjælp til virksomheder, og bidrager positivt til den danske vækst og det danske erhvervsliv.

Det kan således også være en hjælp til bankerne, da de i fremtiden kan hjælpe deres kunder med at løse et lånebehov, selvom det ikke er via banken, at lånet bliver formidlet. På denne måde undgår de at miste en kunde, der ellers kunne være tvunget til at skifte bank for dermed at opnå den ønskede finansiering.  

Exact Lending – én af de danske crowdlending platforme

Én af de tidligere nævnte handelsplatforme er Exact Lending, som tilbyder finansiering via Danmarks største låne- og investeringsplatform. Exact Lending og Flex Funding A/S samarbejder med både Vækstfonden, European Investment Fund og Eksportkreditfonden, hvor lån kan udbydes med garanti, eller hvor fondene byder ind med halvdelen af lånebeløbet.

I perioden fra 2015-2020 opnåede investorerne et gennemsnitligt årligt afkast på 7,33% p.a. (netto) efter omkostninger, men før kredittab. I samme periode har kredittabet ligget på 0,36%, hvilket er meget lavt (Kilde: http://www.flexfunding.com).

Hvis du har spørgsmål, så er du velkommen til at kontakte os

Exact Lending

+ 45 70 22 87 77

info@exactinvest.dk

Leave a Reply