fbpx

Grunden til banker ikke fuldfinansierer ejendomsprojekter i Danmark

Flere projekter for udvikling af ejendomme og boligbyggeri gennemføres ikke på grund af manglende finansiering. Dette skyldes ikke altid virksomhederne manglende finansielle rygrad, da nogle af disse projekter bliver startet af solide danske virksomheder. Derfor kan man spørge sig selv: hvorfor kan bankerne ikke fuldfinansiere disse kapitalbehov for deres udviklingsprojekter?


Grunden til den manglende fuldfinansiering
Her eksisterer der et par grundlæggende begrænsninger, som gør at banker ikke kan finansiere hele det pågældende finansieringsbeløb. Der er tale om a) det lovgivningsmæssige og b) bankens kreditpolitikker.

Finansieringsløsningen vurderes for hvert enkelt projekt af banken, og andelen af det totale lånbeløb, som banken vil tilbyde, vurderes efter den enkelte bankrådgiver. Typisk ses det at banken kan udlåne 40-60% af projektfinansieringens samlede værdi – hvortil der skal findes alternativ kapital hos andre långivere og/eller tilsagn om egenkapital fra projektets udviklere.

Der er lignende også interne krav i banken om hvor meget lånekapital som må bindes i de forskellig ejendomsprojekter. Herved lægges der også større vægt på hvor meget alternativ finansiering, samt hvor meget egenkapital ejendomsudvikleren skal binde i projektet.

Anbefalet finansieringsløsninger
I mange henseender er den billigste løsning at finde finansiering via en bank, grundet en lavere rente. Men som nævnt er det ikke altid muligt, eller så matcher bankens lån ikke de pågældende kriterierne i ejendomsprojektet. Derfor kan det anbefales at finde alternativ finansiering, som kan opfylde de relevante lånebehov. Her er fleksibilitet nøgleordet.

Exact Lending tilbyder fleksible finansieringsløsninger gennem crowdlending princippet. Alternativ finansiering bliver fundet via aktive investorer over digital låneplatform. I processen lægges der stor vægt på en skræddersyet løsning, der er tilpasset det pågældende ejendomsprojekt, således alle forhold bliver taget i betragtning. Det gør låntagningsprocessen hurtigere og mere simpel. Her kan der ovenikøbet opnås finansiering på op til 90% af det fulde lånebeløb.

Med finansiering gennem crowdlending opnås der således merværdi for både låntager, men ikke mindst også for private investorer, der er interesserede i afkast ved investering i disse lån. Dette er også muligt via den digitale crowdlending platform.

Leave a Reply