fbpx

Har du brug for at få refinansieret dine coronalån?

Fristen for tilbagebetaling af coronalån nærmer sig for 61.000 danske virksomheder. Den 1. april 2022 skal de tilbagebetale deres gæld på i alt 23,5 mia. kr. til det offentlige. Samtidig skal 2.500 virksomheder indfri deres coronalån øjeblikkeligt, grundet indberetningsfejl, uden mulighed for at klage.


Den 9. september besluttede et bredt flertal i folketinget, at give danske virksomheder længere frister for en tilbagebetaling af deres coronalån. Lån som dækker over både udskudt A-skat og moms. Beløbet på DKK 23,5 mia. fra 61.000 virksomheder, skal nu betales d. 1. april 2022.

Men det er ikke alt. Det viser sig, at 2.500 virksomheder nu skal tilbagebetale hele deres coronagæld øjeblikkeligt og uden mulighed for klage. Det skyldes indberetningsfejl af de pågældende virksomheder, hvilket tidligere blot har ført til strafafgifter. Jakob Brandt, administrerende direktør i SMVDanmark, påpeger at 178.000 andre virksomheder har begået lignende fejl, men at de blot er blevet pålagt disse strafafgifter.

Nu skal de 2.500 virksomheder tilbagebetale deres gæld, som gennemsnitligt ligger på omkring 300.000 kr. Altså løber den totale gæld op i et 3-cifret millionbeløb. Det betyder, at disse virksomheder, der højst sandsynligt har været økonomisk hårdt ramt af coronakrisen, skal finde alternativ finansiering, eller risikere konkurs.

Finansiering kan, som altid, findes i banken. Her kan der dog være problemer med langsomme processer, interne kreditpolitikker, samt det lovgivningsmæssige forhindringer. Det kan føre til lav fleksibilitet, lang ekspeditionstid, eller afvisning af lån.

Exact Lending tilbyder en mulighed for alternativ finansiering, i samarbejde med den Europæiske Garantifond og Vækstfonden. Her fokuseres der på at støtte danske virksomheder og dansk erhvervsliv gennem lånekapital via crowdlending. Her kan virksomheder skræddersy deres optimale finansieringsløsning, i tæt samarbejde med os og vores partnere, hvor fleksibilitet er nøgleordet. Få en årlig rente fra 5-8% og få yderligere indflydelse på lånets løbetid, og med mulighed for førtidsindfrielse. 

Læs mere på: www.exact-lending.com/laan

Leave a Reply