Har man 50.000 kr. i frie midler på sin bankkonto, kan man vælge at beholde dem til en negativ rente på -0,75%, som efter 10 år vil ændre beløbet til 46.374 kr. Investerer du derimod i virksomhedslån, kan du opnå et stabilt årligt afkast mellem 4-7%. Efter 10 år svarer det til hhv. 74.542 og 100.483 kr.
Forrentning – crowdlending vs bank
Ved investering i den relativt nye aktivklasse, virksomhedslån, er det forventede gennemsnitlige afkast på 5,77% p.a. før skat. Er man optimistisk, kan dette afkast nå op på 7%. Dette kan altså vokse din investeringsportefølje i virksomhedslån med op til 116% over en 10-årig horisont.
I den lave ende af skalaen er nettoafkastet sat til 4%. Med dette årlige afkast over 10 år, kan du forvalte din investering med en procentvis ændring på i alt 60% med rentes rente effekt, sammenlignet med at holde penge i banken.
Nettoafkast før skat
Ved geninvestering af rentegevinster fra virksomhedslån og med rentes rente effekt

Stabil forrentning
En fordel ved denne type investering, er den stabile rentegevinst. Lån, i modsætning til aktier, oplever ikke prissving, men i stedet konstant udbetaling af afdrag (ved annuitetslån) og renter. Dvs. volatiliteten i din investering er ekstremt lille. Investerer du i et virksomhedslån med en rente på 8%, vil denne rente forblive på 8% hele lånets løbetid, og din primære eksponering er mod kredittab, der historisk ligger på en annualiseret rate af 0,37% på vores platform.
Tilpasning af afkastprofil
Det er muligt selv at tilpasse sin egen pengestrøm, og vælge om man vil have en stabil forrentning (passiv indkomst), eller replikere et eksponentielt stigende afkast. Det gør man gennem reinvestering alle sine rentegevinster og afdrag. Her vil man opleve stigende afkast som følge af reinvestering og rentes rente effekt, som vist i ovenstående graf. For at følge denne strategi, kan man fordelagtigt gøre brug af vores AutoInvest funktion. Her kan du vælge at lade dine afkast og tilbagebetalinger på lån, automatisk blive reinvesteret i nye udbudte lån, baseret på dine kriterier.